'Kunst & Kreativitet på recept?'
Lærke Egefjord

Oplæg ved LEGO DESIGN-Seminar 2018

Lærke Egefjord

FOREDRAG & WORKSHOP

Styrk dit helbred med kreativitet

– vejen til indre ro, flow & livsglæde

Drømmer du om at lukke kunsten og kreativiteten ind i dit liv? Eller at genfinde dit kreative jeg?

Og har du nogensinde spekuleret på, om din tur på kunstmuseet er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred?

Dagen giver dig et indblik i, hvordan kunst og kreativitet kan dæmpe symptomer på eksempelvis stress, angst, depression og demens. Samtidig bliver du klogere på, hvorfor vi ofte anser kreativteten som noget, der er forbeholdt de få, og på hvordan du selv skaber de optimale rammer for at opleve den følelse af flow og livsglæde, en kreativ stund kan give dig.   

Dagen byder efterfølgende på en mindfulness-meditation med udgangspunkt i farvernes forunderlige verden som forberedelse på forskellige guidede kreative øvelser. Her får du mulighed for at få styrket dit kreative selvværd og redskaber til at leve et aktivt kreativt liv. For ALLE er kreative. Men nogle gange er det en kunst at finde vejen dertil.

’Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen.’ /Pablo Picasso

 

Program: 

FOREDRAG:      Kunst & kreativitet på recept?

PAUSE

WORKSHOP:      Forskellige guidede kreative øvelser

Underviser: Lærke Egefjord, læge, forfatter & billedkunstner

Kontakt mig for booking, pris og skræddersyning af et foredrag & workshop, som vi egne sig til netop din virksomhed eller institution via hjemmesiden eller direkte på legefjord@gmail.com eller 53633359.

 

Udpluk af referencer fra tidligere foredrag:

’Lærke Egefjord har gennem en årrække forelæst på Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning – særligt med fokus på demens og Alzheimers sygdom. Der har hver gang været stor interesse for Lærkes undervisning blandt Folkeuniversitetets deltagere, der desuden har udvist stor tilfredshed med undervisningen i efterfølgende evalueringer. Deltagerne har bl.a. givet følgende beskrivelse: En virkelig god oplevelse. En god kombination af videnskabelige resultater og en pårørende, som har sygdommen inde på livet.’ / Lærke Sofie Glerup Hansen, programredaktør, Folkeuniversitet.

’Det var i alle henseender en gevinst at have Lærke med om bord. Under de små 45 minutter hun var på, havde hun deltagerne i sin hule hånd, og det lykkedes hende virkelig at sætte alt det mere teoretiske som kurset ellers rummede, i et stærkt personligt perspektiv. Lærke formidler godt og direkte, og da hun samtidig er et åbent og venligt menneske, er det en glæde og en fornøjelse at lytte til hende. Jeg kan kun give Lærke mine allerbedste anbefalinger som formidler, og når kreativitetskurset skal køre igen, vil vi – tilrettelæggerne – gøre hvad vi kan for igen at inddrage hende.’ / Ole Lauridsen, lektor i undervisning og læring på Aarhus Universitet i forbindelse med  foredraget 'Den kreative hjerne' på Folkeuniversitetet i Aarhus, dec. 2018.

’Jeg havde fornøjelsen af at opleve Lærke Egefjords foredrag om demens i Slagelse i efteråret 2018. Lærke Egefjord har en meget dygtig og faglig måde at formidle budskabet om demens på. Med et levende, let forståeligt og uhøjtideligt sprog fortalte hun om, hvordan man tackler livet som dement såvel som pårørende. Ved hjælp af slides præsenterede hun emnet med sin lægefaglige og meget menneskelige tilgang. Som deltager fik jeg et indblik i en verden, som jeg ikke kendte meget til. Jeg blev bekendt med ”De pårørendes sygdom”. Lærke Egefjord præsenterede os for fakta og ikke mindst hvad vi selv kan gøre for at minimere risikoen for at blive ramt af demens. Det var på alle måder et meget lærerigt foredrag leveret af en meget kompetent foredragsholder – TAK FOR DET’/Gitte Andreasen, borger, Slagelse, nov. 2018.

'23 februar 2019 holdt jeg min 50-års fødselsdagsfest for en flok veninder. Dagen blev fantastisk, ikke mindst takket været Lærkes akrylmalings-workshop. Lærke indledte med et oplæg om, hvordan man kan forstå og definere kunst og om at udfolde sig kreativt med maling og pensler. Oplægget gav gæsterne mod på at kaste sig ud i at lave hver deres lille maleri og desuden at bidrage til et stort fællesmaleri, hvorpå Lærke med ganske få linjer havde skitseret omridset af en dansende kvinde. Mine stuer summede af kreativ glæde, og aktiviteten gav anledning til livlig snak og nye bekendtskaber mellem mine veninder, hvoraf mange ikke havde mødt hinanden før. Jeg havde selv valgt paletten til fællesmaleriet for at sikre mig at farverne ville passe til stuen – det kan anbefales, især fordi resultatet blev flot, og den vaskeægte kunst bliver hængende som et minde om en meget speciel og dejlig dag. Efterfølgende har jeg fået mange rosende tilbagemeldinger om Lærkes indsats og engagement - gæsterne havde oplevet at blive guidet på en måde som var venlig, ærlig og hjælpsom. Så det gad jeg sådan set godt gøre igen snarest muligt, måske næste år?' / Karen Johanne Pallesen, Aarhus, marts 2019.

 

Udpluk af planlagte foredrag i 2019:

25.04.19        ’Styrk dit helbred med kreativitet’, foredrag & workshop for demente & deres pårørende i samarbejde med ARos og Arhus Kommune.

05.05.19:      ’Lad kreativiteten blomstre’, foredrag & workshop, Horsens Kunstmuseum (https://www.horsenskunstmuseum.dk/lad-kreativiteten-blomstre/)

09.11.19:      ’Styrk dit helbred med kreativitet’, foredrag & workshop, Folkeuniversitetet i Aarhus (https://fuau.dk/aarhus/program/psykologi-og-sundhed/styrk-dit-helbred-med-kreativitet-vejen-til-indre-ro-flow-og-livsglaede-1921-143)

02.09.19:      ’Kreativitet hos springbræt til et meningsfuldt ældreliv’, ÆldreSagen i Aarhus

14.09.19:      ’Styrk dit helbred med kreativitet’, foredrag & workshop, Den Holistiske Højskole, Stensbæk

28.09.19:      ’Styrk dit helbred med kreativitet’, foredrag & workshop, FOF Aarhus.