“Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred”
Lærke Egefjord

Fotograf: Jesper Balleby

Billedkunstner:
Jeg er billedkunstner og bosiddende i Risskov nær Aarhus. Siden barndommen har jeg brugt tegning og maleri som et pusterum, hvor kreativiteten kan få frit løb, legen kan dyrkes, og alle regler er sat ud af spil.

Min kunstneriske stil kan bedst beskrives som et skønt, skørt miks af ekspressionisme og impressionisme, krydret med koloristens nysgerrige leg med farverne. Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred – idéen ved begyndelsen bliver formet og moduleret på sin vej til sit endeligt.

Et alkohol ink maleri bliver skabt:

Læge: 
Helt kort er jeg uddannet læge fra AU i 2010, hvorefter jeg har arbejdet på forskellige sygehusafdelinger og som hjerneforsker inden for demens med særligt fokus på Alzheimers sygdom.

Jeg er helt overbevist om de skjulte og måske ligefrem helbredende kræfter, der ligger i at integrere kreativiteten og kunsten i hverdagen og i livet generelt hos både raske og syge. Jeg underviser blandt andre demensramte borgere i Aarhus Kommune i, hvordan kunstens og kreativitetens gavnlige aspekter kan integreres i en helbredsmæssig sammenhæng.

Men også raske mennesker, eller mennesker ramt af eksempelvis stress, kan have gavn af at opleve den glæde og styrke, et aktivt kreativt liv kan. Det fortæller jeg om som foredragsholder hos blandt andre ARoS, LEGO, Trapholt, Horsens Kunstmuseum, FOF, Folkeuniversitet, højskoler med flere.

Jeg har en bred undervisningserfaring fra Aarhus Universitet og som Novo Nordisk formidlingsambassadør i hhv. Princeton og København. Derudover har jeg løbende udgivet både forskningsartikler, kronikker og populærvidenskabelige artikler.
Jeg er forfatter til romanen “Glemt”, der beskriver tabet af liv og genvindelsen af sig selv pga sygdom med udgangspunkt i lægevidenskabelige fakta om Alzheimers demens. Bogen blev udgivet på Forlaget LIVA i 2015.

I foråret 2020 udvikler og underviser på forløbet ’Kreativitet & mindfulness for pårørende til demensramte’, som er støttet med midler fra Velliv Foreningens Akutpulje i forbindelse med COVID-19 -krisen. Kurset var fuldt booket og blev derfor gentaget i efteråret 2020 både som fysisk forløb og online forløb, denne gang i samarbejde med Demensfællesskabet Østjylland og støttet af Sundhedsstyrelsen, læs mere her: https://www.mind-online.dk/kreativitet-mindfulness-for-paaroerende-til-demensramte/.
Aktuelt købt af Aarhus Kommune til afholdelse for borgere i Aarhus på Elværket i Åbyhøj i november og december 2020. 

Aktuelle interviews:

‘Hun valgte kunsten frem for kitlen’ 
Jyllandsposten, august 2020
Læs artiklen her: 
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12319903/laerke-egefjord-skulle-tage-sig-af-patienter-men-kunne-lige-saa-godt-have-langet-wienerbroed-over-disken/

‘Kunst kan ikke helbrede, men virke helende’
Magsinet Helse, oktober 2020
Læs artiklen her:
https://www.magasinethelse.dk/kunst-kan-ikke-helbrede-men-virke-helende/ 

R4dio – interview d. 9. nov 2020.
Find udsendelsen her:
https://www.radio4.dk/program/dagen-i-dag/

Kunst CV
 • 2021:

  Udstilling hos Lisager, Risskov, Aarhus.

 • 2020:

  Udstilling hos Bech Bruun Advokatfirma, Aarhus; Partrade, Ceres Byen, Aarhus; Lægemiddelstyrelsen, København; OK-Fonden, Aarhus; Lisager, Aarhus, Frisør Birthe Gleerup, Risskov Skole, Aarhus; Forældreskolen, Aarhus. 

 • 2019:

  Udstilling hos Lisager, Risskov, Aarhus; advokatfirmaet Abel & Skovgaard, Aarhus; Sankt Johannes Kirkes sognegård, Aarhus; Højbjerg Bibliotek, Aarhus; Codan Forsikring, Aarhus.

 • 2018:

  Starter kunstvirksomheden ’Lærke Egefjord’ www.laerkeegefjord.dk.

  Udstilling i vinterbadeklubben Jomsborg, Risskov samt i vinbutikken Mevino, Aarhus.

 • 2017:

  Udstilling i kunstforeningen hos Danske Bank, Store Torv, Aarhus.

 • 2016:

  Udstilling i Kunstforeningen ”Kunst på 1.”, DSB, Aarhus.

 • 2015:
  Udstilling i kunstforeningen på Arbejdsmedicinsk Klinik, Aarhus Universitetshospital samt ”Kunstforeningen Vennelyst”, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Får udgivet romanen ”Glemt” på Forlaget LIVA med egen illustration på forsiden.
 • 2014:
  Udstilling i kunstforeningen på VIA University College, Aarhus; Godsbanen, Aarhus; Lægerne i Trøjborg Centret, Aarhus; Institut for Biofysik, Aarhus Universitet; Sognegården, Ebeltoft; Horsens Sygehus.
 • 2013:
  Udstilling i kunstforeningen på Nuklearmedicinsk Afsnit, Bygn. 3, Aarhus Universitetshospital; Anatomisk Institut, Aarhus Universitet; Sansestormerne, kursussted og efterskole, Risskov; Anæstesiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital.
 • 2012:
  Udstilling i Kulturministeriet, Ebeltoft; Demensklinikken, Aarhus Universitetshospital; Online-udstilling på www.aarhusblog.com; PET-centret, Aarhus Universitetshospital.
 • 2011:
  Udstilling i kunstforeningen i Bartholin Bygningen, Aarhus Universitet; Datalogisk Institut, Aarhus Universitet; Lægerne i Vennelystparken, Aarhus; ”Il Caffé”, Åboulevarden 84, Aarhus; Lægerne i Thorsø”, Thorsø; ”Abel og Skovgård Larsen”, advokatfirma, Aarhus.
 • 2006-2008:
  Tilknyttet flere forskellige designbutikker i Aarhus som smykkekunstner.
 • 2006:
  Ophold på Engelsholm Højskole på kunstlinjen.
 • 1982:
  Født i Korsør.

Derudover har jeg desuden fulgt (og følger fortsat) kurser i akvarelmaleri på ”Skolen for kunst & Design” i Aarhus hos kunstner Tine Hind.