"Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred"
Lærke Egefjord

Introduktion
Jeg er billedkunstner og bosiddende på Trøjborg i Aarhus. Siden barndommen har jeg brugt tegning og maleri som et pusterum, hvor kreativiteten kan få frit løb, legen kan dyrkes, og alle regler er sat ud af spil.

Min kunstneriske stil kan bedst beskrives som et skønt, skørt miks af ekspressionisme og impressionisme, krydret med koloristens nysgerrige leg med farverne. Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred – idéen ved begyndelsen bliver formet og moduleret på sin vej til sit endeligt.

Fra hjerneforsker til billedkunstner
Med en baggrund som læge, hjerneforsker, forfatter og mindfulnessbaseret coach er kroppen – og særligt sindets forbindelse til den - et emne, som jeg både udforsker og udfordrer i min daglige praksis, både som kunstner og læge.

Gennem mindfulnessmeditation, kunstbaserede coachingmetoder og praktiske maleøvelser tilbyder jeg  at give mennesker ude af balance muligheden for at opleve de skjulte og måske ligefrem helbredende kræfter, der ligger i at lukke kreativteten ind i livet. 

Jeg holder foredrag om emnet på Folkeuniversitetet - kontakt mig per mail eller telefon for yderligere info om sessioner og foredrag.

Kunst CV
 • 2019:

  Udstilling hos Lisager, Risskov, Aarhus; advokatfirmaet Abel & Skovgaard, Aarhus; Sankt Johannes Kirkes sognegård, Aarhus.

 • 2018:

  Starter kunstvirksomheden ’Lærke Egefjord’ www.laerkeegefjord.dk.

  Udstilling i vinterbadeklubben Jomsborg, Risskov samt i vinbutikken Mevino, Aarhus.

 • 2017:

  Udstilling i kunstforeningen hos Danske Bank, Store Torv, Aarhus.

 • 2016:

  Udstilling i Kunstforeningen ”Kunst på 1.”, DSB, Aarhus.

 • 2015:
  Udstilling i kunstforeningen på Arbejdsmedicinsk Klinik, Aarhus Universitetshospital samt ”Kunstforeningen Vennelyst”, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Får udgivet romanen ”Glemt” på Forlaget LIVA med egen illustration på forsiden.
 • 2014:
  Udstilling i kunstforeningen på VIA University College, Aarhus; Godsbanen, Aarhus; Lægerne i Trøjborg Centret, Aarhus; Institut for Biofysik, Aarhus Universitet; Sognegården, Ebeltoft; Horsens Sygehus.
 • 2013:
  Udstilling i kunstforeningen på Nuklearmedicinsk Afsnit, Bygn. 3, Aarhus Universitetshospital; Anatomisk Institut, Aarhus Universitet; Sansestormerne, kursussted og efterskole, Risskov; Anæstesiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital.
 • 2012:
  Udstilling i Kulturministeriet, Ebeltoft; Demensklinikken, Aarhus Universitetshospital; Online-udstilling på www.aarhusblog.com; PET-centret, Aarhus Universitetshospital.
 • 2011:
  Udstilling i kunstforeningen i Bartholin Bygningen, Aarhus Universitet; Datalogisk Institut, Aarhus Universitet; Lægerne i Vennelystparken, Aarhus; ”Il Caffé”, Åboulevarden 84, Aarhus; Lægerne i Thorsø”, Thorsø; ”Abel og Skovgård Larsen”, advokatfirma, Aarhus.
 • 2006-2008:
  Tilknyttet flere forskellige designbutikker i Aarhus som smykkekunstner.
 • 2006:
  Ophold på Engelsholm Højskole på kunstlinjen.
 • 1982:
  Født i Korsør.

Derudover har jeg desuden fulgt (og følger fortsat) kurser i akvarelmaleri på ”Skolen for kunst & Design” i Aarhus hos kunstner Tine Hind.