Om Mig

“Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred”

LÆRKE EGEFJORD

Fotograf: Jesper Balleby

Billedkunstner:
Jeg er billedkunstner og bosiddende i Risskov nær Aarhus. Jeg arbejder med akvarel, kridt og akryl, ofte med afsæt i den lokale strand & natur.

Min kunstneriske stil kan bedst beskrives som et miks af ekspressionisme og impressionisme, krydret med koloristens nysgerrige leg med farverne. Det er glæden ved legen og det uforudsigelige, som får farverne fra tanke til lærred – idéen ved begyndelsen bliver formet og moduleret på sin vej til sit endeligt.

Senest har jeg haft separatudstillinger hos Lægemiddelstyrelsen, Danske Bank og Bech-Bruun, DSB, Codan og Aarhus Universitetshospital. 

Læge: 
Helt kort har jeg en baggrund som læge (uddannet fra Aarhus Universitet i 2010) og forsker inden for hjernen og demens.
Det er den viden, jeg bruger til at undervise og holde foredrag om, hvordan man kan styrke den mentale sundhed gennem kunstoplevelser og kreative processer både på offentlige institutioner og i private virksomheder, senest på ARKEN Museum for Moderne Kunst, Trapholt, ARoS, Kvadrat, Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet i Viborg, LEGO med flere.
Derudover er jeg tilknyttet Folkeuniversitet som fast underviser.

Jeg samarbejder med Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og University of Montreal omkring forskningsprojekter, der skal gøre os klogere på, hvordan kunsten virker ind på vores hjerner hos både syge og raske.

Jeg er udvikler af og underviser på forløbet ’Kreativitet & mindfulness for pårørende til demensramte’, som er støttet med midler fra Velliv Foreningen og Sundhedsstyrelsen og i samarbejde med Alzheimerforeingen (læs mere her: Kreativitet & mindfulness for pårørende til demensramte).
Derudover underviser jeg demensramte borgere i Aarhus Kommune i, hvordan kunstens og kreativitetens gavnlige aspekter kan integreres i en helbredsmæssig sammenhæng, når man står i en svær livssituation pga sygdom.

Jeg er desuden tilknyttet Kræftens Bekæmpelse i Aarhus som underviser på et kursusforløb for cancerpatienter med senfølger, der handler om at mindske stress og øge trivsel gennem kreative processer.

Jeg har en bred undervisningserfaring fra Aarhus Universitet og som Novo Nordisk formidlingsambassadør i hhv. Princeton og København. Derudover har jeg løbende udgivet både forskningsartikler, kronikker og populærvidenskabelige artikler.

Jeg er forfatter til romanen “Glemt”, der beskriver tabet af liv og genvindelsen af sig selv pga sygdom med udgangspunkt i lægevidenskabelige fakta om Alzheimers demens. Bogen blev udgivet på Forlaget LIVA i 2015.

Desuden er jeg ekstern sagskyndig i forbindelse med ansøgningsprocesser for diverse fonde. 

Aktuelle interviews:

‘Jeg er i flow; in the zone’ 
Supertanker på P1 31.10.2022

‘Når hjernen skal have ro – på hospitalets fødeafsnit har pausen høj prioritet’
Viborg Folkeblad, oktober 2022.

‘Hun valgte kunsten frem for kitlen’ 
Jyllandsposten, august 2020

‘Kunst kan ikke helbrede, men virke helende’
Magsinet Helse, oktober 2020