Velkommen

Et skønt, skørt miks af ekspressionisme og impressionisme, krydret med koloristens nysgerrige leg med farverne

“Lærke Egefjords malerier appellerer til, at dine øjne og hjerne selv leger med … og god kunst er for mig, at jeg udfordres som medspillende iagttager!”

Portræt af Lærke Egefjord

Lad kunst skabe & styrke udtrykket i dit hjem

At male er for mig som at træde ind i en kreativ boble af flow, hvor jeg glemmer tid og sted og kun har øje for lærredet foran mig. Daglige dyb i havet året rundt får inspirationen til at spire og motiver til at tone frem for mit indre blik. Herfra vokser både landskabsmalerier – ofte med strandmotiver – men også mere abstrakte værker, hvor himmel & hav tit stadig kan fornemmes i det færdige værk. 

Kategorier

Akrylmalerier
Akvareller
Akvareller - Andre
Akvareller - Kvinder
Alkohol Ink
Årets Fødselsblomster

FORÅRSKURSUS 2024


Fordybelse på Klostret 

Vitskøl Kloster 16. – 20. april 2024

Drømmer du om at få mere kreativitet og indre ro i dit liv? Eller at genfinde dit kreative jeg?  Og vidste du, at du kan træne din hjerne til at blive mere robust og dermed forebygge sygdomme som demens gennem kreativitet, kunstoplevelser, yoga & meditation?

Så tag med på dette kursus, som giver dig en nærende pause fra hverdagens mange gøremål og ny energi og overskud til at leve et liv med mere indre ro & livsglæde.

 

Den vilde & betagende nordjyske natur og de stemningsfulde indtryk fra et af Nordeuropas ældste klosteranlæg danner rammen for et kursus, som forener fordybelsen og nærværet i kreative processer med kropslige indsigter og  kunstneriske udtryk. Det hele i en vidunderlig natur og i fællesskab med ligesindede med samme interesser og nysgerrighed.

Billedkunstner Dorte Berg, som har udsmykket Vitskøl Kloster, vil med forskellige materialers egenskaber, farvelære og perspektiv inspirere til kreativt arbejde og maleri for at nå ind til et personligt, kunstnerisk udtryk og dermed nye indsigter.

Lærke Egefjord er læge, forfatter og billedkunstner og en hyppigt anvendt foredragsholder inden for kreative processer og mental sundhed og trivsel. Under kurset vil Lærke Egefjord undervise i, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi dyrker det kulturen og det kreative, og hvordan kreativitet kan bruges til at forebygge stress, opleve indre ro og mrere livsglæde

Du får også indblik i, hvad det betyder for vores hjerne at opleve selvforglemmelsen i en kreativ proces. Og hvorfor resultatet af dit kreative arbejde slet ikke er så vigtigt, når vi taler om at styrke den mentale sundhed.

Som en underliggende og støttende ressource til fordybelse, embodiment, ro og flow vil Tove Kugle med al sin passion og erfaring instruere i lettilgængelige og kraftfulde yogaøvelser og guide nærværs- og mindfulness meditationer. Tove vil inddrage den store natur omkring klostret – vi kan lave udendørs yoga, vandre sammen i stilhed, lave åndedrætsøvelser i urtehaven osv. Vind og vejr inddrages som en medspiller.

Undervisningen vil bestå af korte teoretiske indlæg, som underbygges af praktiske øvelser. Som deltager vil du få masser af inspiration og konkrete værktøjer til at leve et mere aktivt kreativt og nærværende liv, og samtidig giver du dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse, du kan tage med dig videre i livet.

’At deltage i Jeres kurser er som at drikke champagne på en hverdag. Jeg fortabte mig i nuet og lod bevidstheden flyde i streg og farver.’ /Susanne, tidligere kursist

Det får du på kurset:

  • Hver morgen og aften: Guidet meditation & yoga
  • Daglig undervisning i kunstneriske udtryk og kreative processer ved Dorthe Berg
  • Daglig undervisning i kreativitetens og kulturoplevelsers gavnlige effekt på vores sundhed og livskvalitet ved læge Lærke Egefjord
  • Rundvisning med fortælling om klostrets historie
  • Foredrag om udsmykning af klosteret ved kunstneren Dorte Berg
  • Fælles udflugter og vandtreture i den omgivende natur
  • Fælles badeture til fjorden og lange aftener med hygge & samvær
  • Plads til ro og refleksion alene og i fællesskab
  • Dejlig, sund og nærende kost alle dage
  • Logi i klosterets unikke og stemningsfulde rammer, som indbyder til ro & velvære

Prisen inkluderer al undervisning, foredrag, rundvisninger, udflugter, kost & logi alle dage:

4 nætter på enkeltværelse med kost & logi: 7.200 kr
4 nætter på dobbeltværelse med kost & logi: 6.800 kr

Materialer: Akvarelfarver, papir & pensler. Et sæt kan købes hos Art de Vos i Aarhus for ca. 500 kr.
Maks. 18 deltagere & betaling ved tilmelding & frist for bindende tilmelding: 15. marts 2024.

‘Vitskøl Kloster er en historisk perle, som i dag fremstår som et unikt bygningsanlæg. Faciliteterne er præget af storhed, enkelthed og kvalitet og ligger smukt ved Limfjorden i Ranum.’ Læs mere om stedet her: www.vitskol-kloster.dk

KONTAKT TIL UNDERVISERNE FOR SPØRGSMÅL & TILMELDING:

Lærke Egefjorder læge, forfatter og billedkunstner. Med en baggrund som hjerneforsker, underviser hun i kunstens og kreativitetens gavnlige effekter på vores sundhed.
Læs mere på www.laerkeegefjord.dk Email: legefjord@gmail.com & tlf 5363 3359

Tove Kugle
er coach PCC, yoga- og mindfulnessinstruktør. Med pionerånd og dyb forankring samler Tove sin mangeårige erfaring med krop, psyke, sundhed samt personlig og faglig udvikling i arbejdet med at styrke det hele menneske gennem både teori & praktiske øvelser inden for yoga og meditation.
Læs mere på www.grow2.dk/tove-kugle Email: tove@kugle.dk

Dorthe Berg er uddannet billedkunstner fra Odense Kunstakademi med efteruddannelse fra Det Kongelige Kunstakademi. Hun har ud over et utal af soloudstillinger, lang erfaring som underviser i billedkunst på flere højskoler.
Læs mere på www.dortheberg.dk Email: Dorthebergandersen@gmail.com

AKTUEL UDSTILLING

FORÅR 2024

Lisager
Rolighedsvej 34
8240 Risskov

Udstilling af både akrylmalerier & akvareller – alle er velkomne til at kigge ind

(Se åbningstider på www.lisager.com)

Tilmeld dig Nyhedsbrevet

Hold dig opdateret på nye malerier, ferniseringer, kurser og foredrag