Foredrag & Kurser

Foredrag & kurser 2024

 

28.02.24: ‘Brodér din hjerne glad’ workshop på Risskov Bibliotek sammen med broderist Trine Runge Jessen kl 17-19. (billetter på www.aakb.dk/arrangementer/kunst-og-kreativitet/workshop-broder-din-hjerne-glad

02.03.24: ‘Kreativitet mod stress’ sammen med stressforsker Karen Johanne Pallesen, FOF, Aarhus (billetter på www.fof.dk)

22.03.24: ‘Pausen under Pres’ temadag sammen med lektor i læring Ole Laridsen, Folkeuniversitetet, Aalborg kl 10-16 (billetter på www.fuaalborg.dk)

10.04.24: ‘Optimer din hjerne’ – forelæsningsrække, Sydvestjysk Folkeuniversitet, Esbjerg (billetter på www.fusydvest.dk)

16. til 20. april 2024: Kursus på Vitskøl Kloster ‘Fordybelse på klosteret’ – se forsiden for mere information

24.04.24: ‘Optimer din hjerne’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Odense (billetter på www.fuodense.dk)

25.04.24: ‘Styrk dit helbred med kunst & kreativitet’ foredrag & workshop på Højbjerg Bibliotek kl 14-17 (billetter på https://www.aakb.dk/bibliotek/hojbjerg/arrangementer?page=2) 

14.05.24: 60+ en ny begyndelse: Hold hjernen skarp med kunst og kreativitet, forelæsningsrække, Folkeuniversitetet, Aarhus (billetter på www.fuau.dk)  

22.05.24: 60+ en ny begyndelse: Hold hjernen skarp med kunst og kreativitet, forelæsningsrække, Folkeuniversitetet, Aarhus (billetter på www.fuau.dk) 

10.09.24: ‘Optimer din hjerne’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Aarhus (billetter på www.fuau.dk)

16.09.24: ‘Kreativitet & livskvalitet i arbejdslivet’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Emdrup (billetter på www.fuau.dk)

18.09.24: ‘Stress i arbejdslivet’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Aarhus (billetter på www.fuau.dk)

05.10.24: ‘Kreativitet mod stress’ temadag sammen med stressforsker Karen Johanne Pallesen, Folkeuniversitetet i Emdrup kl 10-16 (billetter på www.fuau.dk)

05.10.24: ‘Flow & Fokus’ temadag sammen med  mindfulnessunderviser Mette Bahnsen, Folkeuniversitetet i Emdrup kl 10-16 (billetter på www.fuau.dk)

23.10.24: ‘Hjernen hele livet’ – forelæsningsrække,  Folkeuniversitetet i Herning (billetter på www.fuau.dk)

26.10.24: ‘Kreativitet mod stress’ temadag sammen med stressforsker Karen Johanne Pallesen, Folkeuniversitetet i Emdrup kl 10-16 (billetter på www.fuau.dk)

30.10.24 06.11.24 13.11.24 (3 mødegange): ‘Flow & Fokus’ forelæsningsrække sammen med mindfulnessunderviser Mette Bahnsen, Folkeuniversitetet i Aarhus (billetter på www.fuau.dk)

05.11.24: ‘Stress i arbejdslivet’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Emdrup (billetter på www.fuau.dk)

09.11.24: ‘Den Kreative Hjerne’ temadag sammen med lektor i læring Ole Lauridsen, Folkeuniversitet i Emdrup kl 10-16 (billetter på www.fuau.dk)

10.11.24: ‘Tag børnene med – kreativitet på tværs af generationer’, Folkeuniversitet i Aarhus kl 10-13 (billetter på www.fuau.dk)

23.11.24: ‘Pausen under Pres’ temadag sammen med lektor i læring Ole Lauridsen, Folkeuniversitet i Aarhus kl 10-16 (billetter på www.fuau.dk)

27.11.24: ‘Optimer din hjerne’ – forelæsningsrække, Folkeuniversitet i Odense (billetter på www.fuodense.dk)

02.12.24: 60+ en ny begyndelse: Hold hjernen skarp med kunst og kreativitet, forelæsningsrække, Folkeuniversitetet, Aarhus (billetter på www.fuau.dk)  

Til arrangører tilbyder jeg følgende foredrag:

 

Træn Din Kreative Hjerne

Sådan styrker du dit helbred via kunst & kreative processer


Har du nogensinde spekuleret på, om dine oplevelser med kunst er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred? Og om dit strikketøj gemmer på mere end en ny sweater? Måske er det netop nøglen til ro.
 

 

Hjernen forandrer sig, når vi dyrker kunsten og det kreative, og ligesom du kan træne dine muskler, kan du træne din hjerne til at blive mere robust.

Dette foredrag giver dig indblik i, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi dyrker kunsten og det kreative, og hvordan kunst og kreativitet kan bruges til at styrke vores sundhed – det er allerede videnskabeligt bevist, at besøg på kunstmuseer kan beskytte din hjerne mod demens, og at kreative sysler kan mindske dine stresshormoner og booste dine lykkehormoner, fordi dit nervesystem og din hjerterytme falder til ro.

Samtidig får du viden om, hvorfor det har betydning for vores hjerne at opleve selvforglemmelsen i en kreativ proces, og hvorfor resultatet af dit kreative arbejde slet ikke er det vigtigste, når vi taler mental sundhed.

Man bliver tilmed bedre til at koncentrere sig, hvis man arbejder med sine hænder, mens man lytter til undervisning, så tag endelig dit strikketøj med!

Teorien bindes op på kreative øvelser og refleksioner, således at du som deltager får konkrete redskaber at hænge din nye viden op.

Underviser:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler

 

Kreativitet mod Stress

 

Bankende hjerte, svedige håndflader og søvnløse nætter. Mange kender fornemmelsen af at stresse.

Uanset årsagerne til stressen – det kan være alt lige fra små problemer i hverdagen til store personlige kriser – reagerer hjernen på kontroltab og uforudsigelighed og igangsætter kroppens alarmberedskab. Når vi griber penslen, strikkepindene eller leret og fordyber os i at skabe noget, sker der ofte noget helt andet i kroppen. Symptomer på stress, angst og depression dæmpes, og vi falder til ro. Men hvorfor? Og hvordan er det muligt for enhver at bruge kreativitet til at mindske stress og højne trivslen? Bliv klogere på, hvad stress er, og mærk, hvordan en kreativ proces kan give dig oplevelsen af fordybelse og indre ro i selskab med neurobiolog Karen Johanne Pallesen og læge og kunstner Lærke Egefjord. Arrangementet er en blanding af teoretisk viden og praktiske øvelser, der understøtter hinanden.

 

Målgruppe: Alle som ønsker at opleve effekten af kreativ fordybelse på velværet, og som ønsker at forstå de underliggende neurologiske processer
Form: Workshoppen veksler mellem oplæg, fælles refleksioner og praktiske øvelser.
Varighed: kl. 10 – 14 (4 timer).
Deltagerantal: max 30.

Undervisere:
Lærke Egefjord, læge og kunstner
Karen Johanne Pallesen, neurobiolog og stressekspert

 

Pausen Under Pres


                                                  Om pausens betydning for hjernen, læring & trivsel

 

Pausen er under pres. Vi halser gennem livet uden virkelig at stoppe op. Vi bliver stressede, og mange bliver syge. Vi fungerer, arbejder og lærer dårligere – vores trivsel og hele vores kognitive potentiale lider under dette evige jag.

Hver eneste dag skal vi huske, lære og navigere i en verden fyldt med informationer. Og her har vi hårdt brug for, at vores hjerne præsterer sit ypperste.


Men hvordan sikrer vi de bedste betingelser for, at hjernen kan arbejde mest optimalt?

Og hvordan får vi vendt skuden og integreret de ’rigtige’ pauser i vores hverdagsliv?


I dette oplæg vil læge og billedkunstner Lærke Egefjord se konsekvenserne af den pausefattige hverdag i øjnene og gøre det klart, hvilken betydning det har at holde og ikke holde pauser for vores indlæring, trivsel og overskud.

Vi dykker ned i, hvordan hjernen fungerer normalt og under stress, herunder hvilke faktorer, der påvirker den negativt såvel som positivt, når vi ønsker at styrke hukommelse, lære nyt og fastholde vores opmærksomhed.

Med viden om hjernen, arbejdsflow, fokuseret opmærksomhed, kreativ problemløsning og pausens betydning for vores kognition vil de få deltagerne til at gribe ud efter den ægte pause, hjernepausen, og dens betydning for vores dagligdag, trivsel og tankevirksomhed på nytænkende og anderledes måder.

Deltagerne vil få masser af inspiration og værktøjer til at få lagt pauser med tid til restitution ind i hverdagen – trods travlhed, tidspres og tidsnød.


Undervisere:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler
Jesper Bay-Hansen, speciallæge i almen medicin Jesper er uddannet speciallæge i almen medicin med efteruddannelse i positiv psykologi og forfatter til flere bøger, herunder bestselleren ‘Recepten på lykke’.

 

Broderi på Recept

Sy skævt sammen og få ro i skallen

Et foredrag med indbygget broderiworkshop

sammen med Broderisten Trine Runge Jessen

 

Det er velkendt for de fleste, at kreative sysler er godt for os, og hvis du selv roder med den slags, ved du sikkert, at det passer – vær med når Broderisten sætter ild i nålene og deler ud af de bedste cowboytricks indenfor kunsten at brodere korssting.

Det gør hun i selskab med læge Lærke Egefjord, som gør jer klogere på, hvorfor arbejde med hænderne på ingen måde er spild af tid, men ligefrem vigtigt for at øge vores livsglæde og forebygge stress.

Forskning viser nemlig, at kreative processer kan styrke vores mentale sundhed og dæmpe symptomer på netop stress, angst, depression og uro – man bliver ligefrem bedre til at koncentrere sig, hvis man arbejder med sine hænder, mens man lytter til undervisning eller et foredrag.

Men hvad sker der egentlig i hjerne og krop, når vi kaster os ud i et kreative projekt?
Hvordan skaber man selv de mest optimale rammer for at opleve selvforglemmelsen i en kreativ proces?
Og hvorfor er resultatet af det kreative arbejde slet ikke det vigtigste, når vi taler mental sundhed?

Alt det bliver du klogere på i denne både underholdende og lærerige workshop, hvor vi forener praksis med lettilgængeligt teori.

Undervisere:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler
Trine Runge Jessen er bl.a. forfatter til bogen ‘Broderistens badass broderier’ (Turbine). Hun har specialiseret sig i at brodere sjove og anderledes motiver såsom den klassiske Jakabov, medisterpølser og anden obskur dåsemad. For Trine handler broderi nemlig først og fremmest om at have det sjovt og rart sammen.



 

Flow & Fokus

 

I dette kombinerede foredrag & workshop introducerer læge og billedkunstner Lærke Egefjord og mindfulnesslærer Mette Bahnsen nyeste forskning indenfor mental sundhed og viser, hvordan mindfulness, kunst og kreativitet kan være effektive redskaber til at skabe mere arbejdsglæde, workflow, trivsel og dermed mindre stress i din hverdag.

Stress er udbredt og må  efterhånden betegnes som en folkesygdom. Mange, der rammes af stress, oplever at få at vide, at de ’skal passe på sig selv’, men hvordan gør man det? Og hvordan ruster man sig bedst mod, at det sker igen?

I dette foredrag  med tilhørende workshop bliver du introduceret til måder at skabe bevidst fokus og komme i tættere kontakt med krop, sind, tanker, impulser og reaktioner. Det gør, at du bedre kan målrette fokus og balancere energi og dermed etablere et mere robust udgangspunkt for at håndtere perioder med stress, forandringer eller andre udfordringer. Via mindfulness-øvelser dykker vi sammen ned i den kreative proces, hvor der opstår mulighed for at opleve flow, som er en helt særlig mental tilstand, hvor du glemmer tid og sted og lader dig opsluge af nærværet i en kreativ aktivitet – puls og blodtryk falder, og nervesystemet får dig til at slappe af, mens hjernen udsender lykkehormoner, som skaber velvære i både krop og sind. At være i flow virker således stressforebyggende, ligesom man kan bruge oplevelser med flow til at få ro i krop og sind i belastede perioder.

Undervisere:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler
Mette Bahnsen, mindfulnesslærer og filmproducent (www.mind-online.dk)

 

Styrk din trivsel som pårørende til demensramt

 

Flere og flere mennesker lider af demens, og mere end 400.000 danske oplever at være pårørende til et menneske med demens. Som pårørende til et menneske med demens hører man ofte, at man skal ’passe på sig selv’. Men hvordan gør man det i praksis ?

Foredraget stiller skarpt på, hvordan man som pårørende til et menneske ramt af demens bedst tager vare på sig selv for derved at være den bedste støtte for den syge. Samtidig bliver du klogere på, hvordan kunst, kultur og kreativitet kan bidrage til at højne livskvaliteten i en hverdag, hvor demensen er flyttet ind, og hvordan disse kan dæmpe symptomer på  både stress, angst, ensomhedsfølelse og depression.

Dagen viser dig, hvorfor det er vigtigt ’at tage iltmasken på først’, hvis du er pårørende til et menneske med en sygdom – og hvordan du kan gøre det på en måde, som er mest meningsfuld for dig. Formålet med undervisningen er at styrke den mentale sundhed og modvirke udfordringer som ensomhed, stress, angst og isolationsfølelse, som ofte er tæt forbundet med at befinde sig i en svær livssuation.

Teorien bindes op på øvelser med nærværstræning, praktiske kreative øvelser og refleksioner undervejs, således at deltagerne får konkrete redskaber med hjem fra dagen.

Undervisere:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler
Mette Bahnsen, mindfulnesslærer og filmproducent (www.mind-online.dk)

 

Udpluk af Referencer

Fra arrangørerne

‘Man er ikke født med kreativitet som en guddommelig vuggegave. Det er en arbejdstilgang, som vi alle kan bruge bl.a. til at bryde vante tankemønstre og styrke helbredet. Derfor er det interessant for en kunstinstitution som ARoS, at arbejde sammen med læge og billedkunstner, Lærke Egefjord, der kombinerer kreativitet og videnskab på en forståelig og anvendelig måde for vores kursusdeltagere.’ /Birgit Pedersen, formidlingsinspektør, ARoS Kunstmuseum, Aarhus.

‘I forbindelse med foredraget & workshoppen ’Lad kreativiteten blomstre’ har vi her på Horsens Kunstmuseum haft fornøjelsen af Lærkes mange kompetencer og store viden – en viden, der har bidraget til et mere åbent hus, som udspringer af en faglighed, vi ikke selv har kunnet frembringe. Lærke er et empatisk menneske, som formår at formidle en kompliceret viden til både os såvel som publikum – en viden, der er til gavn for mange, der har interesse i arbejdet med både kreativitet og sig selv. ’Lad kreativiteten blomstre’ mødte stor respekt og kastede særdeles positive oplevelser af sig, hvorfor vi fremadrettet glæder os til igen at arbejde sammen med Lærke.’ /Anne Bryde Ellegaard, Horsens Kunstmuseum. 

’Det var i alle henseender en gevinst at have Lærke med om bord. Under de små 45 minutter hun var på, havde hun deltagerne i sin hule hånd, og det lykkedes hende virkelig at sætte alt det mere teoretiske som kurset ellers rummede, i et stærkt personligt perspektiv. Lærke formidler godt og direkte, og da hun samtidig er et åbent og venligt menneske, er det en glæde og en fornøjelse at lytte til hende. Jeg kan kun give Lærke mine allerbedste anbefalinger som formidler, og når kreativitetskurset skal køre igen, vil vi – tilrettelæggerne – gøre hvad vi kan for igen at inddrage hende.’ /Ole Lauridsen, lektor i undervisning og læring på Aarhus Universitet i forbindelse med  foredraget ‘Den kreative hjerne’ på Folkeuniversitetet i Aarhus.

På Kvadrat havde vi fornøjelsen af foredraget ‘Træn din kreative hjerne’  Lærke Egefjord. Det var godt og levende ved dét, at man som tilhører kunne komme med input og spørgsmål løbende og ikke først til sidst, det giver et mere aktivt foredrag for både foredragsholder og tilhørere.’ / Lisel Vium Richter, Project Specialist & medlem af Sundhedsudvalget hos Kvadrat A/S

’Lærke Egefjord har gennem en årrække forelæst på Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning – særligt med fokus på demens og Alzheimers sygdom. Der har hver gang været stor interesse for Lærkes undervisning blandt Folkeuniversitetets deltagere, der desuden har udvist stor tilfredshed med undervisningen i efterfølgende evalueringer. Deltagerne har bl.a. givet følgende beskrivelse: En virkelig god oplevelse. En god kombination af videnskabelige resultater og en pårørende, som har sygdommen inde på livet.’ /Lærke Sofie Glerup Hansen, programredaktør, Folkeuniversitet.

‘Vi havde Lærke Egefjord ude på Risskov Gymnasium og holde foredrag om den kreative hjerne for en gruppe kolleger fra både kontoret og lærerkollegiet. Det var et virkelig spændende foredrag, hvor vi tydeligt mærkede Lærkes basis i både kunstverdenen og lægevidenskaben. Det var godt at blive mindet om, at de kreative ting vi gør, er til gavn for os i mange forskellige aspekter af vores liv. Og at vi skal meget mere på Aros fremover :-)’ / Katrine Busk, lektor, Risskov Gymnasium

 

Fra deltagerne

‘Tusind tak for dagen på ARoS i dag. Vældig inspirerende og tak for din fine måde at undervise på .’ /Bente Østerby, Aarhus. 

“Temadagen ‘Styrk dit helbred med kunst & kreativitet’ med Lærke Egefjord og Mette Møller på Museum Trapholt var et fantastisk intimt kursus med to meget engagerede undervisere. Jeg er vildt begejstret, gerne opfølgningsdag. /Helle Jensen, Kolding.

”Vi deltog på en wokshop med Lækre og Mette i forbindelse med et afdelingsarrangement. Vi startede ud med et levende oplæg, som gjorde os klogere på, hvad kreativt betyder for mennesker, både mentalt og fysisk. Herefter fik vi lov til at prøve kræfter med forskellige kreative opgaver under kyndig vejledning. Det var både underholdende og lærerigt at være sammen i Lærke og Mettes kreative univers – og desuden en anderledes og givende måde at være sammen som kollegaer. Vi gik inspirerede fra workshoppen med en masse ideer til, hvordan vi kan bringe kreativiteten ind i vores hverdag og hvorfor det er vigtigt at prioritere.’ / Kirstine Skaarup, Director, People & Legal, NORMAL A/S

“Tusind tak for en fin og berigende temadag igår på Trapholt, med viden til eftertanke og små gode input til at komme igang på.” /Dorthe Jakobsen, Kolding.

‘”Minikurset” med Lærke levede fuldt ud op til mine forventninger. De tre timer fløj afsted. Først med et meget interessant oplæg om, hvordan jeg kan passe godt på min mentale sundhed ved at tænke i helheder. Jeg kan endda forebygge de fleste livsstilssygdomme ved at bruge min tid på det, jeg synes er godt for mig, være kreativ på den sjove måde, slippe præstationsræset og undgå min ellers så resultatorienterede tilgang til hverdagen. Jeg fik også udfordret mine kreative sider gennem akvarelmaleri og collage billedkunst. Det var en skøn oplevelse, at fordybe sig og skabe noget, uden at være fokuseret på resultatet, men alene processen, at være tilstede i det kreative øjeblik. Kan varmt anbefales. TAK!!’ /Bente Anker Zingenberg, Aarhus.

‘Tak for et meget spændende og inspirerende foredrag om kreativitet og sundhed. Dejligt at gå hjem med ny viden om forskning på området og med teknikker til selv at gå igang eller som redskab til videreformidling.’ /Solvej Vestergaard, Aarhus.

”Styrk dit helbred med kreativitet’ var et super spændende foredrag med god dybde – og samtidigt var det dejligt praksisorienteret. Lærke er en levende formidler, og jeg er klart inspireret til at lege videre med min kreativitet … og til at tage den til nye højder!’ /Julie Elmvang Beiker, København.

‘Lærke Egefjord, der er uddannet læge og billedkunstner, fremlagde i sit foredrag på allerfineste vis, hvordan dét at være kreativ har en direkte positiv indflydelse på helbredet: det mentale såvel som det fysiske. Det er sågar bevist, at man mindsker risikoen for stressrelaterede lidelser ved at dyrke sin kreativitet – og især hvis dette gøres i samspil med andre.(..)
Personligt fik jeg stor glæde af at deltage i dette foredrag og den efterfølgende workshop, hvor vi blandt andet malede og lavede collager. Det var betagende at lave de kreative ting, og jeg oplevede faktisk, at tid og sted forsvandt: at det blot var kreativiteten og mig, der var til stede. Jeg var nærmere sagt i flow.
Foruden dette lærte jeg en hel del om kreativitetens rolle i forhold til psykisk og fysisk velvære og sundhed. Det satte tanker i gang hos mig, og derfor bestræber jeg mig nu på at gøre noget kreativt hver eneste dag med det klare formål at bevare min livsglæde og ikke mindst mit gode helbred. /FOF-anmelder Therese Bruhn Udby, Aarhus (læs hele anmeldelsen her: https://www.fof.dk/da/aarhus/fof-inspiration/anmeldelser/anmeldelser-foraar-2020/laerke-egefjord)

’Det var den dejligste eftermiddag længe længe i går. Skønt at få et levende ansigt på dig og nyde din passion for kunsten. Jeg nød processen at få farver og vand til at spille sammen og klippe klistre. Det er ikke sidste gang.’ /Susanne Sander, Aarhus.

’Tusind tak for et super god arrangement. Det var både sjovt og lærerigt. Interessant at prøve noget man aldrig har prøvet. Jeg var lidt nervøs for, at min veninde og jeg var de eneste, som aldrig havde prøvet at male. Men hende som sad over for mig havde heller ikke prøvet det. Der var vist flere som os :).’ /Kitsie Lund, Ebeltoft.

’En herlig og hyggelig søndag eftermiddag på Horsens Kunstmuseum i selskab med Lærke Egefjord og bl.a. min gamle mor, som overraskede  mig ved at være både meget aktiv & dejligt veltilpas. Vi fik både teori og et praksisk indblik i, hvordan kreativitet og farver påvirker vores liv.’ /Karen Glistrup, Ry.

‘Tak for et spændende og lærerigt foredrag – spændende at høre om, hvad forskning siger om det, og godt at vide at de hele tiden opdager noget nyt. Efter at have fået fif til at være kreativ, fik vi så selv mulighed for selv at komme i flow med noget kreativt. Sådan en god oplevelse. /Jette Munk Pedersen, Aarhus.

’Jeg havde fornøjelsen af at opleve Lærke Egefjords foredrag om demens i Slagelse i efteråret 2018. Lærke Egefjord har en meget dygtig og faglig måde at formidle budskabet om demens på. Med et levende, let forståeligt og uhøjtideligt sprog fortalte hun om, hvordan man tackler livet som dement såvel som pårørende. Ved hjælp af slides præsenterede hun emnet med sin lægefaglige og meget menneskelige tilgang. Som deltager fik jeg et indblik i en verden, som jeg ikke kendte meget til. Jeg blev bekendt med ”De pårørendes sygdom”. Lærke Egefjord præsenterede os for fakta og ikke mindst hvad vi selv kan gøre for at minimere risikoen for at blive ramt af demens. Det var på alle måder et meget lærerigt foredrag leveret af en meget kompetent foredragsholder – TAK FOR DET’. /Gitte Andreasen, Korsør.

’23 februar 2019 holdt jeg min 50-års fødselsdagsfest for en flok veninder. Dagen blev fantastisk, ikke mindst takket været Lærkes akrylmalings-workshop. Lærke indledte med et oplæg om, hvordan man kan forstå og definere kunst og om at udfolde sig kreativt med maling og pensler. Oplægget gav gæsterne mod på at kaste sig ud i at lave hver deres lille maleri og desuden at bidrage til et stort fællesmaleri, hvorpå Lærke med ganske få linjer havde skitseret omridset af en dansende kvinde. Mine stuer summede af kreativ glæde, og aktiviteten gav anledning til livlig snak og nye bekendtskaber mellem mine veninder, hvoraf mange ikke havde mødt hinanden før. Jeg havde selv valgt paletten til fællesmaleriet for at sikre mig at farverne ville passe til stuen – det kan anbefales, især fordi resultatet blev flot, og den vaskeægte kunst bliver hængende som et minde om en meget speciel og dejlig dag. Efterfølgende har jeg fået mange rosende tilbagemeldinger om Lærkes indsats og engagement – gæsterne havde oplevet at blive guidet på en måde som var venlig, ærlig og hjælpsom. Så det gad jeg sådan set godt gøre igen snarest muligt, måske næste år?’ /Karen Johanne Pallesen, Aarhus.